Because I am a Girl huen fylder 1 år

I dag er det præcis et år siden at opskriften til Because I am a Girl hue blev publiceret på Ravelry. Jeg strikkede den og broderede med møje og besvær Plan’s logo på med kædesting, for at støtte Lene Rohde’s fundraiser til fordel for fadderbørnene i Bondo i Kenya, en del af kampagnen, Because I am a Girl. Lene havde planlagt at bestige Kilimanjaro på sin 50 års fødselsdag i Januar 2012! Og havde derfor brug for en hue, naturligvis.

Huen har haft en omskiftelig tilværelse. Den blev til i Washington Heights på Manhattan, og blev første gang flashed på George Washington Bridge i blæsevejr. Jeg kunne ikke dy mig, selvom jeg jo godt vidste, at den var bestemt for sydligere himmelstrøg. 

Så var jeg lige en hurtig tur hjemme i København sidst i november til officiel overrækkelse af huen på toppen af Rundetårn, med pressedækning, naturligvis. Lene trænede hårdt til turen op på Kilimanjaro, og jeg tror, at huen også kunne ses rundt om Søerne i København i december og januar sammen med Lene i fuld fart. Lenes tur op på Kilimanjaro er en historie i sig selv, hun nåede op d. 20 januar på Lene’s 50 års fødselsdag, og det

lykkedes hende at samle 65.000 kr ind til Pigerne i Bondo! Huen gik tabt undervejs, jeg tænker at den har fået et nyt liv på toppen af Kilimanjaro, og hvem ved hvilke eventyr den nu er ude på.

Historien slutter jo ikke her.Til februar 2013 løber PlanFadder LeneRohde en maratondistance (42,2 km) fra skole til skole i Kenyas fattigste provins, Bondo, sammen med flodhesten Kiboko Bondo, den lille maskot, der har et utal af fætre og kusiner, alt sammen for at gøre opmærksom på pigers vilkår og for at samle penge ind til skoleprojekter i Kenya.

 

Vi har lavet en strikkekonkurrence, som jeg har skrevet om tidligere, der går ud på, at strikke en lille trøje til Kiboko’s familiemedlemmer. Vi håber der er mange der vil være med. Læs om konkurrencen her. Og jeg vil da lige her til slut vise en graf over, hvor mange gange strikkeopskriften på Because I am a Girl huen er blevet downloaded fra Ravelry.

Jeg havde tænkt, at vi måske kunne runde de 500 unikke downloads af opskriften på det første år, men 443 er da også OK. Det ser ud til, at opskriften har fået en rivival, nu det er blevet koldere, 20 downloads den seneste uge. Download opskriften, strik din egen Because I am a Girl Hue!

 

 

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>