En lille eskimo

Min første nedefra og op trøje med rundt bærestykke. Den er strikket på rundpind, og der er klippet op midt for og strikket knappe-stopler på.  Jeg har taget udgangspunkt i Eskimo trøjen designet af Unn Søiland Dale i 50′erne, og regnet den om til størrelse 1 år og Sisu garn med strikkefasthed på 27 m til 10 cm. Senere har jeg fundet ud af, at den også er i barnestørrelse i een af Sandnes hæfter, men det var nu ikke så besværligt at regne den om. Jeg synes, at Eskimo trøjen er een af de smukkeste norske trøjer overhovedet, også selvom jeg normalt foretrækker tilsatte eller raglan ærmer. Men i denne trøje, gå det hele op i en højerer enhed. Jeg har holdt mig næsten til det foreslåede farvevalg, men brugt rester fra Per og Pål trøjerne, så den røde er erstattet med koral, og den sorte/koksgrå er erstattet med en gråblå. Det er lige før farvesammensætningen er smukkere end originalen – IMHO.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>