Form og beregning i strik

 

I weekenden var jeg til strikkekursus på Håndarbejdets Fremme, Form og Beregning i Strik ved Louise Klindt. Louise er en meget inspirerende underviser og hendes input er langtidsholdbart og giver altid anledning til at tænke nyt.

Jeg er ofte tilbøjelig til at tænke strik i flade polygoner og trekanter i stedet for 3-dimensionelt, jeg tror Dragesjalet er et meget godt eksempel på det. På kurset lavede vi foruden en hurtig introduktion til tilskæring, bl.a. en “fod-gine”, og vi skulle derefter komme med forslag til hvordan den kunne beklædes. Det kræver jo, at man tænker helt anderledes – en spændende udfordring. Min løsning er stadig undervejs, så indtil videre, har jeg foreviget min fodgine med min any size – any gauge sok. Det ser lidt spooky ud på billedet, må jeg jo nok indrømme, men se alligevel lige, hvor fint sokken passer. Nu ønsker jeg mig en rigtig gine, for jeg kan godt se mulighederne det giver for en helt anden designprocess end den jeg er vant til, at kunne formgive over en model. Jeg må melde mig til et kursus i ginebygning!

Og forresten, der er flere strikkekurser på Håndarbejdets Fremme – check hjemmesiden.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>