Garn i New York, New York

New York ligger højt på listen over danskeres foretrukne rejsemål, og mon ikke der blandt strikkere også er et par stykker, der har byen som favorit. Jeg har lige haft et år til at udforske byens garnbutikker – blandt andet – og tænkte nu, at jeg ville dele mine mine yndlings butikker på Manhattan med jer. Som med alt andet i New York, der er et væld af tilbud, og næsten ikke noget man ikke kan få eller skaffe. Der er også et overflødighedshorn af garnbutikker, der nok kan imponere en forkælet strikker fra København. Udvalget er stort, og det er herligt, at kunne få lov at se og mærke de amerikanske garner, vi ellers kun kan få via internettet. Så her er lidt turist guide information.

Purl Soho ligger i, nåe ja, Soho, og jeg er sikker på, at den med sin æstistik vil tale til mange Skandinavere. De fører mange luksus garner, fra bl.a. Madeline Tosh, Manos del Uruguay, Lornas Lace og mærker som jeg i hvert fald ikke har set andre steder, som Koigu Wool Designs, meget lækkert håndfarvet garn. Og så har de også Cascade. Hvis der kun måtte være een garnbutik, skulle det være Purl Soho. Ekstra bonus, Henrik Vibskov’s New Yorker butik ligger lige på den anden side af gaden, det er da meget hyggeligt, når man er langt væk hjemmefra.

Habu Textiles i Garment district er et must for en glad strikker på besøg i New York. Fantastiske, japanske garner jeg aldrig har set magen til. Metal garner, kobber, stål, og hør og silke på helt nye måder. Man må sige, at de bare kan noget helt utroligt med tekstiler. Der er også vævede ting, meget, meget smukke og udsædvanlige. Det er bare så specielt og flot, det man kan få, Hurra for Habu! Butikken ligger på 8. sal, så man skal lige lede lidt.

Yarntopia er den garnbutik jeg frekventerede mest. Den har mere karakter af lokal garnbutik, med lidt kant og med et dejligt udvalg. F.eks fører de Art Yarns, som har noget fantastisk strømpegarn i vidunderlige farver. Der er mange Europæiske garner også. Indehaveren er sød og sjov, så det er et dejligt sted at komme, hvis man lige mangler et nøgle et eller andet – og det kan man jo nemt komme ud for. Butikken ligger i Harlem, lige nord for Columbia University’s campus, så hvis man alligevel er på sightseeing i nærheden kunne man se noget lidt andet af NYC. Bagefter kunne man f.eks slentre lidt ned ad hovedgaden i Harlem, 125th st.

Knitty City i Upper West side er også et besøg værd. Der er masser af aktiviteter i butikken, masser af garn – ud over det hele – og masser af strikkere og søde ekspedienter. De har et stort udvalg af både luksus garn og mere almindeligt garn, alle de store amerikanske mærker, tror jeg, jeg savnede i hvert fald ikke noget. Butikken ligger tæt ved American Museeum of Natural History, som man jo ikke kan være i New York uden at besøge.

Michaels er en stor hobby kæde der også har garn. Bernat, Lion Brand, Patons og Red Heart – godt, hvis man skal finde billigt garn og ikke er bange for akryl. Jeg kom der mest for at købe DMC broderi-tråd, det er nærmest gratis. Der ligger en OK stor butik på Columbus Avenue, i nærheden af Columbus Square.

 

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>