Hæklede 60′er handsker

Jeg har en svaghed for gamle håndarbejdsbøger. Min yndlingsbog for tiden er Gyldendals Sy og Håndarbejdsbog fra 1961, der indeholder afsnit om strikning, hækling, brodering, vævning osv. En dejlig bog. Jeg har en meget fin udgave, med intakte snitmønstre, som jeg fandt på Emdrupgaards loppemarked for nogle år siden. I weekenden levede jeg 60′er temaet helt ud i vores sommerhus, idet jeg, bl.a. inspireret af nærmiljøet i Skåne, startede på et par smarte, hæklede vinterhandsker fra bogen. Skåne er bare så RETRO, et eldrorado for én som jeg, der må leve med at være født 20 år for sent.

Handskerne ser ud til at blive fine og ikke mindst elegante. Hækling er egentlig ikke en del af mit repertoire, så jeg kunne først ikke lige gennemskue morfologien, men det lykkedes – med et par skønhedsfejl her og der. Handskerne hækles på tværs, i noget der hedder ribbehækling, dvs. fastmasker, hvor der tages ned i den bagerste lænkekant i den foregående række. Resultatet bliver meget elastisk, og jeg tænker, at det vil være velegnet til mange andre ting, f.eks trøjer. Over og underhånden hækles hver for sig, og syes sammen med kastesting til sidst, hvilket i hæklingen resulterer i en nærmest usynlig søm. Jeg er meget facineret af den måde det er muligt at formgive i hækling, jeg skal helt sikkert udforske mere. Men først skal jeg lige have bestillingerne på handsker gjort færdige, de fikse damehandsker er også faldet i god jord i hos de unge trendsettere i familien – hurra!

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>