Hjemmestrik

Et af mine mål er at strikke noget til min familie, som de kan påskønne og være glade for at bruge. Jeg mener, jeg strikker jo hele tiden, så idealet må være, at de er klædt i strik fra top til tå, hvis ikke de skulle, hvem skulle så? Alligevel går jeg med en følelse af, at jeg ikke rigtigt kan ramme det, de sætter pris på, og selvom de er søde og opfordrer mig til at strikke løs, er jeg bange for at jeg ikke kan leve op til idealet lige på dette punkt. Og dog. Da jeg så dette billede af den lille familie, gik det op for mig, at vi jo alle sammen i virkeligheden er storforbrugere af mit strik!

Til venstre ses en retro-inspireret hue, opdateret med nye farver. Den er strikket i mit yndlingsgarn, Peer Gynt fra Sandnes, så den holder nok i 100 år. Huen blev egentlig til som en strikkeprøve, hvor jeg eksperimenterede med forskellige mønstre og farver til en barnetrøje. Jeg endte med ikke at bruge mønsteret, den orange var bare for moderne til en sweater. Huen endte med at blive ret populær – og er det stadig.

Strikkeren selv flasher hele to stykker hjemmestrik! Huen er egentlig en halsedisse (eller cowl), Tuesday Night Cowl, af Susan Lawrence. Den er strikket i Cascade 220 Wool, hvis primære styrke er de mange farver, det findes i. Og det er skønt at strikke i.  Jeg holder meget af huen, den er perfekt, når håret er sat op. Tørklædet er mit Irene sjal, zen-strikketøjet. Den er strikket i det mest vidunderlige garn, Madelinetosh Tosh Merino Light.

Pandebåndet, eller ørevarmeren om I vil, er også blevet et hit. Det er bare en helt enkel snoning med en kant, strikket som en strimmel, der er syet sammen med maskesting. Det tog kun et splitsekund at strikke den. Det viser sig, at det ofte er det enkle, der virker bedst. Den er strikket i Cascade 220 Wool, i een af de mange lilla nuancer.

 

Og den gule hue! Et helt tilfældigt projekt, strikket i Variant Garn fra Sandnes, købt på loppemarked, billigt, billigt! En helt almindelig tophue med kvast, designet af Kirsten Spurkland.  Jeg har hendes The Knitting Man(ual), som indeholder mange gode basis opskrifter til herrer, og altså også denne hue opskrift. Huen bliver brugt flittigt til strikkeren store glæde. Og well, igen, når de unge i familien bærer huen, bliver den det ultimative fashion statement. Der er flere billeder af huen på Ravelry.

Men hov, hvad skete der lige her? Yngste familiemedlem har ikke noget hjemmestrik på! Joe, det har han. Et par dejlige, uldne fingervanter, sorte og strikket i Uldgarn fra Netto. De er helt anonyme, og jeg venter bare på, at nogen skal spørge hvorfor vi har fjernet Tinsulate mærkatet. Dermed ikke sagt, at handskerne ikke er perfekte, det er de skam, og de er resultatet af mange forsøg på at få de perfekte handsker frem, med den perfekte pasform og tommel. Jeg skal have skrevet opskriften ned på et tidspunkt. Måske skulle jeg have strikket dem i et lidt mere holdbart garn.

Og så kan man jo ikke se alle de uldne sokker, vi har på fødderne, et par sweatre og utallige vanter, der var med i kufferten. Hvad der slår mig, er, at noget af det strik, vi har været gladest for i familien, er det helt enkle, men smukke, strikket i godt, solidt, og ikke nødvendigvis dyrt garn. Vi har brugt det gennem flere vintre, og det ser ud til at det kan holde til mange vintre endnu. Det er lige sådan det skal være, jeg vil fortsætte med at strikke løs!

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>