Ny opskrift: Mykines

Opskriften til Mykines kan nu købes på Ravelry, på dansk og på engelsk. Tak til mine søde – og hurtige – teststrikkere!

Mykines er en varm og klassisk, baby cardigan, strikket oppefra og ned. Trøjen er strikket i eet stykke, og der er derfor ingen montering, den er nem og hurtig at strikke, og opskriften er velegnet til en avanceret nybegynder. Det eneste, der måske kan være lidt svært, er åben opslagning. Hvis man ikke kender teknikken, kan jeg kun anbefale at man lærer sig det, det er meget anvendeligt, og uundværligt ved oppefra og ned konstruktioner. Der er flere måder det kan gøres på, personligt foretrækker jeg at bruge en hjælpetråd, som senere fjernes. Man skal blot huske, at strikke hveranden maske drejet, når man samler maskerne op. Her er et link til paapinden.dk hvor metoden er ilustreret. Bemærk,  at Irene Birch kalder teknikken usynlig opslagning.

Jeg har brugt traditionel Færøsk Uld, Sirri Sirritógv 2 ply, til trøjen, med masser af lanolin, men den vil se godt ud i al slags uld i sport vægt. Trøjens enkle konstruktion gør det nemt at modificere opskriften. Knapperne fandt jeg på loppemarked i Forum, tror jeg det var, jeg synes de er perfekte til Mykines. Udtrykket kan ændres fuldstændigt ved at vælge nogle andre knapper. Den røde er Pia’s version.

 

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>