Per og Pål

Jeg synes norske trøjer er så fine. Egentlig har jeg følt mig lidt alene med den interesse, men omkring juletid fandt jeg så en gruppe på facebook, der nu har næsten 10.000 andre kofte nørder som medlem – Koftegruppa.  Konversationen handler om – ja, kofter og relaterede teknikker, og ikke andet. For mig er nordisk striktradition, det som strikning i virkeligheden handler om, og der er jo selvfølgelig også en del nostalgi involveret, så hvor var det heldigt, at jeg fandt gruppen. Administratorerne gør et stort arbejde, så alt er overskueligt organiseret, i modsætning til hvordan det ellers plejer at være på facebook.

Jeg fandt opskriften til disse trøjer i gruppen, og det blev til to trøjer til Edith og Eik i størrelse 2 og 4 år hhv. Jeg brugte mønsterborten fra opskriften på drengegenser fra Sandnes, Per og Pål, og improviserede størrelserne. Trøjerne er strikket rundt, og der er klippet op til ærmegab. Garnet er Sisu fra Sandnes, mit yndlingsgarn næst efter Peer Gynt, som strikkes på pinde 3. Perfekt til en trøje under jakken her i foråret, og en let sommersweater lidt senere.

Der er så mange flotte sweatre og trøjer at strikke, ikke mindst modellerne fra 50′erne og 60′erne er fantastiske. I fantasien har jeg strikket de første 100 modeller, men bare vent, flere vil blive til virkelighed!

 

 

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>