Strikke Apps til Smartphones

Har du nogle gange brug for at regne ud hvor mange meter garn du har brugt til et strikketøj – f.eks. for at finde ud af hvor meget af en anden type garn der ville skulle bruges, eller hvis nu du gerne vil vide hvor mange meter du har tilbage? Og er du ligesom jeg ikke den allerhurtigste til hovedregning, ville det måske også være rart for dig med en lille hurtig app, som kan lave beregningerne.  Det er jo ikke fordi udregningerne er voldsomt komplicerede, men alligevel….

Nu har jeg endelig knækket koden med hensyn til at lave apps til Android tablets eller telefoner. Jeg forsøgte mig for godt et år siden, men læringskurven var simpelthen for stejl,  så jeg gav op, og endte i første omgang med at kaste mig over interaktive pdf-filer til mine opskrifter. Det blev til Dragesjalet og Any Size, Any Gauge Socks. Jeg lavede også et par “strikkeberegnere”, som desværre ikke har haft det store publikum. Det er naturligvis også meget smartere, at have det på sin telefon eller tablet, så apps er vejen frem.

 

Og i dag fik jeg så min første lille strikke-app til Android færdig. Den kan beregne et garns løbelængde ud fra oplysninger om vægten af et garnnøgle og hvor mange meter der er i nøglet. Endvidere kan app’en beregne hvor mange meter garn der er brugt, hvis man taster vægten af det garn man har brugt ind. Det er faktisk blot de samme beregninger som her.

Nu mens jeg skriver, kommer jeg i tanke om flere ting app’en skal kunne, og der er også planer om at lave flere strikkeberegnere. Ideer til ting der ellers kunne være relevante at udvikle, modtages gerne. Indtil videre har jeg umiddlebart følgende på min to do liste:

 • Omregning af strikkefasthed
 • Opsamling af hvor mange masker langs en skrå kant
 • Ligelig fordeling af udtagninger/indtagninger

Jeg overvejer lige, om jeg vil gøre applicationerne tilgængelige i Google’s Play Store på et tidspunkt. Indtil videre kunne det være herligt, hvis der skulle være nogle der var interesserede i at teste den foreløbige app for mig. Interesserede kan kontakte mig, så sender jeg information om hvordan app’en kan hentes.

2 comments

 1. Anne-Pia Hansen

  Hej Inge

  Jeg kom lige forbi din hjemmeside / blog, og sikke et dejligt sted.

  Efter at have kigget rundt, kom jeg forbi den med din Strikke Apps til Smartphones. Det er en rigtig god ide du har fået, der er helt sikkert mange som kan få gavn af sådan en inklusiv mig selv.

  Jeg strikker selv en del, og sidder tit i en situation hvor jeg er nød til at omregne det der skal bruges i garn med mere.
  I den forbindelse vil jeg høre om du stadig har brug for nogen til at teste din app, for så vil jeg rigtig gerne være behjælpelig.

  Fortsat god søndag.

  Med venlig hilsen
  Anne-Pia Hansen
  info@tekstiltrolden.dk

  • Sandholt

   Hej Anne-Pia,

   Tak for din besked :-) Du må meget gerne hjælpe med at teste mine apps. Jeg har lagt garnberegneren op på Google’s Play store, den er gratis og hedder Garn 1-2-3, så den kan du bare hente. Jeg har lavet en tæller også, sender dig lige en mail om hvordan du får fat i den.

   Venlig hilsen
   -inge

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>