Strikkeopskrifter til smartphones og e-bogslæsere!

Jeg har eksperimenteret lidt med strikkeopskrifter i forskellige formater – og konvertering til forskellige e-bogs formater. Det kommer sig af, at jeg ofte bruger min kindle eller min Android telefon til at læse strikkeopskrifter på, det er så dejligt, og i det mindste telefonen er næsten altid lige ved hånden. Både Kindle og Android understøtter pdf-filer, men i længden bliver man (jeg) træt af at zoome og rykke rundt – med andre ord, det er ikke helt godt. Derfor begyndte jeg for noget tid siden, at konvertere pdf-filerne jeg strikker efter, til Kindle format (MOBI) og til min telefon, har jeg brugt EPUB formatet. Sidstnævnte fungerer fint med en e-bogs-læser-app til Android. Jeg kunne også have brugt Kindles app, men EPUB er mere generelt, og kan bruges på f.eks iPads, Nooks osv. En konvertering af de oprindelige opskrifter i pdf format er ikke altid helt optimalt, for opskrifter med megen grafik, som billeder eller skemaer, er ikke altid lige velegnede til at konvertere. Så jeg er ved at redigere og opdatere mine egne opskrifter til de nye formater, så købere af mine opskrifter får adgang til at downloade alle formater (pdf, Kindle og EPUB) fra min hjemmeside. E-bogs formaterne indeholder færre billeder, men alle nødvendige charts er der. Endvidere er der links til hjemmesiden, der indeholder ekstra oplysninger. Jeg tænker, at strikkere på den måde vil have adgang til al den information de har brug for, dels i pdf-filen, som jo er komplet, og som kan downloades for reference, og dels i den komprimerede udgave, der er nem at læse på en mobil eller tablet. Nå, men jeg synes altså det er ret smart, desværre tager det lige lidt tid at få gjort. Opskrifterne kan efterhånden købes fra min opskriftshjemmeside, som jeg har sat op, så jeg kan sælge digitale filer til download – det gik der lige et par aftener med. I virkeligheden er jeg meget glad for Ravelry, hvor jeg har alle mine opskrifter til salg, men desværre er det kun muligt at sælge pdf-filer indtil videre.

Skulle der være nogen der er interesserede i at vide hvordan jeg har konverteret filerne, så har jeg brugt Calibre, der også virker som e-bogslæser på en computer. Jeg synes det er et dejligt program. På min smartphone bruger jeg Aldiko til at læse opskrifterne. Og jeg mangler lige at få testet, hvordan det virker på en iPhone eller iPad, heldigvis findes der devices i familien.

Strik? Jo, jo, men egentlig ikke så meget at berette om, en enkelt baby cardigan til en lille baby er påbegyndt. Projektet er lagt lidt på køl efter alt for mange  forsøg, der, hm, skal vi bare sige, ikke umiddelbart var vellykkede. Mere om det en anden gang.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>