Tørklæde med hætte

Et hurtigt halstørklæde med hætte i patentstrik. Jeg holder meget af at strikke patentstrik, der er en god rytme og man slipper for vrangmasker. Tørklædet er strikket i Fritidsgarn på tykke pinde (nr. 7). De tykke pinde er i virkeligheden langt udenfor min comfort zone, men Fritidsgarn er meget løst spundet, så det alligevel er dejligt at strikke med, også på de tykke pinde. Så alt i alt, et dejligt projekt med et af mine yndlingsgarn, yndlingsstrikketeknik, og frem for alt, hurtigt, så DD kan holde varmen her i kulden, som nu er over os.

Min mor strikkede meget, men jeg tror egentlig aldrig hun var rigtigt glad for det. Hun strikkede sokker til hele familien og halvstørklæder i patent. Det var derfor noget af det første jeg lærte at strikke, og jeg synes faktisk også, at teknikken egner sig godt til begyndere. Jeg har syntes det var svært at finde ud af hvordan udtagninger og indtagninger laves pænt i patent, men, ah well, det er jo i virkeligheden lige til, når bare man lige ved hvordan. På mit kursus på Håndarbejdets Fremme med Louise Klindt, har vi også haft patent som tema. Så nu har jeg blandt andet fået afkodet hvordan man laver snoninger, det skal helt sikkert med på det næste halstørklæde projekt.

 

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>