Trøje til en lille dame

Frem af gemmerne dukkede noget Sirri 2 ply garn. Selvom jeg egentlig havde andre projekter i tankerne, kunne jeg ikke stå for det lækre færøske garn, tungt og fedtet af lanolin. Der kunne blive en fin og vejrbestandig sweater til lille Edith ud af garnet. Faktisk havde jeg tænkt noget traditionelt færøsk – trøje til at trække over hovedet, sølvknapper på skulderen og en lille  rullekrave. Jeg valgte pinde nr. 3 for at få trøjen tæt og lun.  Efterhånden som jeg strikkede løs, blev det i stedet for til en cardigan. Jeg brugte lejligheden til at eksperimentere med top down strikning og en konstruktion uden sømme. Egentlig er jeg glad for at montere strik, og jeg synes at sømmene kan give lidt mere hold til det strikkede, men man skal ikke underkende den dejlige fornemmelse det er, at være HELT færdig når der er lukket af. Trøjen blev lidt for kedelig bare i glatstrik, så det nederste stykke blev strikket i retstrik. Knapperne er prikken over i-et. De er købt for længe siden på loppemarked i KB-hallen, og ventede bare på det perfekte projekt. Som nu er fundet – jeg er i hvert fald godt tilfreds. Trøjen er meget nem at strikke, vil egne sig godt som begynderprojekt.

 

3 comments

  1. Eira jones

    Hej..
    Meget fin cardigan du har strikket. Hvor ville jeg kunne finde opskriften på netop denne cardigan?
    På forhånd tak for god inspiration.
    Mvh Eira (venter en lille pige til sommer)

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>