Vandret lænkerække

En vandret lænkerække er en meget fin måde at pynte et glatstrikket stykke på. Det ser godt ud i ensfarvet, men vil også være fint i en kontrastfarve.  Her er en vejledning, til hvordan den strikkes:

Strik bag ind i første maske og derefter ind i samme maske forfra, løft masken af pinden. Derefter * tag 1. maske fra højre pind løst af og sæt over på venstre pind. Strik bag ind i 2. maske på venstre pind, strik bag ind i 1. maske på venstre pind og slip så begge masker fra pinden. Gent. fra * til der ikke er flere masker på pinden.

En alternativ måde at strikke lænkekanten på, er først at dreje alle masker på pinden. Derefter er det ikke nødvendigt at strikke bag i den første maske, idet den allererede er drejet. Det er måske nemmere, men jeg synes det sparer en arbejdsgang at undlade at dreje maskerne først. Det er en smagssag, hvad der er bedst, resultatet bliver det samme.

Jeg har brugt en lænkerække til at give en fin afslutning på det glatstrikkede midterstykke i sjalet Kite at the Charles. Nogenlunde samme effekt kunne have været opnået ved at lukke af med en kæderække, men jeg kan godt lide den lidt brede aflukningskant, det har givet på sjalet.

 

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>